boot kopen

Het zijn momenteel verwarrende tijden, ook in de watersportwereld. Wij begrijpen dat je ondanks alle sociale beperkingen nog steeds een botendroom hebt! Daarom geeft Botentekoop.nl je een aantal tips over hoe je toch veilig op zoek kunt gaan naar jouw droomboot.

Door de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus en de maatregelen vanuit de overheid om ons te beschermen, ziet het leven er voor ons allemaal heel anders uit. Onze prioriteit ligt op dit moment bij de veiligheid van onze gebruikers en de mensen om hen heen. We geven je daarom een aantal tips bij het veilig en verantwoord zoeken naar jouw droomboot. Dit doen wij in overeenstemming met de maatregelen vanuit het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu Ministerie (RIVM).

Onze tips

1 – De advertentie

Bekijk de advertentie grondig. Mocht het zo zijn dat er te weinig foto’s bij de advertentie staan, vraag dan de verkoper om meer foto’s. Je kunt de verkoper ook om een video vragen.

2 – Specificaties

Lees de specificaties van de boot grondig door. Mocht er informatie ontbreken, neem dan contact op met de verkoper. Dat kan het beste per mail, telefoon of chat.

3 – Opties met video

Een boot koop je niet zonder deze echt te hebben gezien. Het is misschien niet hetzelfde maar houd een videogesprek met elkaar via bijvoorbeeld een chat-applicatie. Er zijn tal van mogelijkheden: Skype, FaceTime, Zoom, Houseparty etc. De verkoper kan met de telefoon in de hand een digitale rondleiding over de boot geven zonder fysiek contact. Ook kun je tijdens de rondleiding vragen stellen, direct op onderdelen ingaan of ergens op in laten zoomen. Mocht er daarna een bezoekafspraak volgen, houd dan gepaste afstand: het RIVM adviseert minimaal 1,5 meter.

4 – Duidelijke afspraken

Maak van tevoren duidelijke afspraken over de exacte prijs en hoe de betaling plaats zal vinden.

5 – Contactloos betalen

Wij raden aan om bij de aan- en verkoop gebruik te maken van diensten die een veilige, contactloze overdracht mogelijk maken, zoals digitale betaling via betaalverzoeken. Houd de overdracht zo duidelijk mogelijk, bijvoorbeeld door van tevoren zoveel mogelijk informatie over de boot te verzamelen en precies te omschrijven wat wel en wat niet wordt overgenomen.

Botentekoop.nl denkt graag mee met bootzoekenden en -verkopers. In deze tijden van sociale beperkingen moeten we creatief zijn. Wij hopen dat deze tips & tricks jou enigszins helpen bij de zoektocht naar jouw droomboot.

Meer tips & tricks lezen? Lees verder op ons blog.
Direct op zoek naar jouw droomboot? Bekijk dan ons aanbod.