merken sloepen

Al heel veel Nederlanders hebben het sloepvaren ontdekt. Ben jij ook op zoek naar een sloep of tender? Op Botentekoop.nl heb je ruime keuze! Dit zijn de 15 meest gezochte merken sloepen en tenders op onze website.

1 – Maril

Maril is in 1997 in Koudum opgezet door een Friese ondernemer, die voor zichzelf een sloepje bouwde. Vanwege de brede interesse begon hij een werf en noemde deze naar zijn kinderen Mark en Ilse. Tegenwoordig is Maril een van de drie merken van Aquatec uit Woudsend.

Bekijk hier het aanbod van Maril

De Maril 650.
De Maril 650.

2 – Antaris

Antaris bestaat al wat langer en begon in Ossenzijl. Oorspronkelijk werden daar Adria sloepen gebouwd. Later werd dit Antaris. Ook dit merk is onderdeel van Aquatec, dat met een eigen productielocatie in Woudsend is gevestigd. De Sixty6, de Fift5 en de X zijn hun succesnummers.

Bekijk hier het aanbod van Antaris

De Antaris Fifty5.
De Antaris Fifty5.

3 – Makma

Makma was het geesteskind van een Leidse wedstrijdzeiler die zocht naar een ruime makkelijke boot om vanuit de wedstrijden te volgen. De Makma vlet werd de meest verkochte vlet van ons land. Later werd de Caribbean een succes. Tegenwoordig is Makma onderdeel van Aquatec.

Bekijk hier het aanbod van Makma

Een Makma vlet.
Een Makma vlet.

4 – ONJ

ONJ is opgezet door een andere ondernemende wedstrijdzeiler. Hij kocht de mallen op van een bedrijf dat reddingsboten bouwde, paste ze aan en maakte daar in Weesp zijn eigen lijn van. ONJ bouwt sloepen en tenders, maar is vooral bekend door de stoere werkboten en loodsboten.

Bekijk hier het aanbod van ONJ

ONJ
ONJ

5 – Jan van Gent

Jan van Gent is de elegante naam van sloepen die qua lijnen zijn geïnspireerd op oude reddingssloepen. Ze zijn er in drie lengtematen: 6,20, 8.20 en 10.35 meter. De modellen zijn ook verkrijgbaar in snel-varende- en in kajuit-uitvoering. Het bedrijf zetelt tegenwoordig in Aalsmeer.

Bekijk hier het aanbod van Jan van Gent

Een Jan van Gent.
Een Jan van Gent sloep.

6 – Interboat

Interboat uit Loosdrecht is een van de bekendste sloepenbouwers van ons land. Sinds de start in 1994 is Interboat uitgegroeid tot een van de grootste werven van ons land, met een eigen, 7000 m2 grote productielocatie in Zwartsluis en een grote showroom in Loosdrecht.

Bekijk hier het aanbod van Interboat

De Interboat 19.
De Interboat 19.

7 – Maxima

Maxima is een van de jongste merken in de top 15. De modern gelijnde sloepen en tenders worden in Polen gebouwd en veroverden net als de koningin snel de harten van Nederland. De modellen hebben een Honda buitenboordmotor in de bun of een Vetus dieselmotor onder de motorkist.

Bekijk hier het aanbod van Maxima

Een Maxima sloep.
Een Maxima sloep.

8 – Van Wijk

Van Wijk is de eerste werf die in 1986 met een speciaal voor de watersport ontworpen sloep op de markt kwam. De door Pieter Beeldsnijder ontworpen Van Wijk sloepen gelden als tijdloze sloepen met geraffineerde lijnen en een uitgekiende indeling waarin de stuurman centraal staat.

Bekijk hier het aanbod van Van Wijk

De Van Wijk 21.
De Van Wijk 21.

9 – Corsiva

Corsiva is een jong merk dat in Polen vooral moderne tenders bouwt en deze in ons land op de markt brengt. Het gebruik van eigentijdse kleuren en lijnen zorgde voor een grote populariteit. Daarom zie je op vrijwel elk vaarwater wel een Corsiva varen.

Bekijk hier het aanbod van Corsiva

Een Corsiva tender.
Een Corsiva tender.

10 – Primeur

Primeur is eveneens een jong merk met een breed scala aan sloepen en tenders tussen 5.70 en 7.10 m lengte. De boten worden in Polen geproduceerd met veel Nederlandse onderdelen en motoren zoals Langman kabelaring en diesels van Vetus en Craftsman.

Bekijk hier het aanbod van Primeur

Primeur
Primeur

11 – Oud Huijzer

Oud Huijzer is een merk dat stamt uit de Gemeente De Ronde Venen. Ze zijn vernoemd naar het buurtschap Oudhuyzen dat zo heette vanwege de houten huizen die er vroeger stonden. Boat Import Holland laat de sloepen en tenders in Polen maken in lengtes tussen 4.70 en 7.20 m.

Bekijk hier het aanbod van Oud Huijzer

Oud Huijzer
Oud Huijzer

12 – Van Vossen

Van Vossen is de naam van twee broers die beide boten bouwen. Han van Vossen maakt in Giethoorn vooral elektrische tenders en bedrijfsboten. Zijn broer Michiel van Vossen is in het nabijgelegen Steenwijk succesvol met moderne snelle aluminium tenders en sloepen.

Bekijk hier het aanbod van Van Vossen

Van Vossen tender
Van Vossen tender

13 – Seafury

Seafury ontstond rond de millenniumwissel. Sindsdien zijn de oorspronkelijke reddingssloep modellen enorm aangepast aan moderne eisen. De in Polen geproduceerde sloepen zijn er tussen 6,50 en 9 meter. De tenders heten Hawker en zijn beschikbaar tussen 6,50 en 8 meter.

Bekijk hier het aanbod van Seafury

Seafury
Seafury

14 – iSloep

iSloep is het geesteskind van Nederlandse ondernemers, die hun oorspronkelijk op reddingsboten gebaseerde modellen in het Verre Oosten laten bouwen. Tegenwoordig komen de polyester iSloepen en de Rapida tenders niet meer uit China maar uit Cambodja.

Bekijk hier het aanbod van iSloep

iSloep
iSloep

15 – Cooper

Cooper is een merk dat in 2009 begon met sloepen uit China maar haar sloepen en tenders nu eveneens in Cambodja produceert. Het merk voert vier modellen. De 745 is een klassieke spitsgat sloep. De andere drie zijn modern gelijnde tenders tussen 6.80 en 10 meter.

Bekijk hier het aanbod van Cooper

Cooper 800
De Cooper 800.

Je eigen sloep of tender

Je ziet het: er zijn vele merken sloepen en tenders. En op onze website vind je er nog meer. Benieuwd? Bekijk hier het huidige aanbod sloepen en tenders. Of lees nog meer artikelen over deze populaire bootsoorten.