Een catamaran of trimaran staat voor snelheid, ruimte en stabiliteit. Wanneer je gevoelig bent voor zeeziekte. Het toch wat moeilijk is om de macaroni onder 45° helling gaar te krijgen. Of wanneer frustraties hoogtij vieren zodra blijkt dat ondanks een perfecte trim en een mooi lopend windje, je echt niet harder gaat dan een fiets, is een meerromper het boottype waar je wel vaarplezier aan beleeft. Dat kan zeilend of gemotoriseerd. In beide is de ruimte aan boord overweldigend. De chardonnay blijft onder alle omstandigheden klotsvrij op tafel staan en met een overdaad aan vaste slaapplaatsen is het met vrienden of familie gegarandeerd gezellig aan boord. Een vijftal multihulls die met hun imposante voorkomen niet te missen zijn op de HISWA te Water 2019.

1 Lagoon 46

De 46 is het nieuwste model van Lagoon, een waardige opvolger van de Lagoon 450. De lichtere rompen en de betere mastpositionering verbeteren de zeilprestaties van deze cruising catamaran. Een cockpit en salon zorgen voor een gelijkvloerse verbinding tussen binnen en buiten. De ideale catamaran voor zeilers die op zoek zijn naar meer ruimte en comfort om samen met vrienden of familie een langere reis te maken. De flybridge zorgt voor een perfect overzicht en biedt een mooi uitzicht over de omgeving. Verkrijgbaar in een 3 cabine owners versie of een charterklare uitvoering met 4 ruime hutten, allen voorzien van eigen sanitair.
13,99 m x 7,96 m x 1,30 m
HISWA te Water stand: zeilbotensegment
www.nautischkwartier.nl

2 Dragonfly 28

De enige trimaran in deze lijst. De Dragonfly legt daarmee de nadruk op optimale zeileigenschappen. Tevens trailerbaar waarmee je verzekerd bent van ultieme vrijheid. Want met de geringe diepgang kom je varend ook overal. Met de drijvers ingeklapt past de boot in een normale havenbox. Maar ondanks de compacte afmeting zijn er aan boord vijf slaapplaatsen van 2,00 meter lang. De salontafel is groot genoeg voor z’n zessen. De stahoogte in de kajuit is 1,80 meter. Overal is bergruimte te vinden. Zo hebben de drijvers elk een grote opbergplaats. De flinke kuip kan overdekt worden met de eenvoudig op te zetten cockpittent. Als aandrijving zonder zeil voldoet een buitenboordmotor van 10 of 15 pk. De Dragonfly 28 wordt geleverd in drie uitvoeringen: Touring, Sport en Performance. Het verschil zit in de tuigage. De Sport heeft een 1,50 meter langere carbonmast en beschikt over hoogwaardige Technora-zeilen. De Performance beschikt daarnaast over andere drijvers met meer volume en ‘wave-piercing’ eigenschappen.
8,75 m x 6,75 m x 1,00 m
HISWA te Water stand: zeilbotensegment
www.dragonfly-trimarans.nl
astrea 42

3 Fountaine Pajot Astréa 42

Een opwindende 42-voet catamaran ontworpen voor een zowel een enerverende ervaring op zee als relaxed en ontspannen aan een ankerlijn. De Astréa 42 is een ruimterevolutie. Geen enkele andere cat van deze omvang biedt zoveel leefruimte. Een king-size salon, royale hutten, een 12m2 grote compleet uitgeruste cockpit en een decadente loungeruimte op de boeg van een dikke 3m2. Ook uniek zijn de vier badkamers en de grootste eigenaarsuite in haar klasse.
Het team achter Fountaine Pajot bestaat uit gepassioneerde zeilers. Sinds 1974 zijn ze gespecialiseerd in comfort toevoegen aan een scheepstype wat ook in de Transat Jacques Vabre of America’s Cup wordt ingezet. Met succes. Deze tourcats zijn een bekende verschijning in het chartercircuit voor een onvergetelijke vakantie.
12,58 m x 7,20 m x 1,25 m
HISWA te Water stand: Newpoint Moverbo
www.newpointmoverbo.nl

4 Dutchcat 12

Een nieuw merk, ontstaan uit de gedachte dat het mogelijk moet zijn een schip te bouwen dat in zijn klasse compromisloos, gebruiksvriendelijk en milieubewust is. Dat is de Dutchcat 12 geworden. 12,55m lang, 4,90m breed en met een hoogte hoogte boven waterlijn van 3,35m. De diepgang is slechts 0.8m. Ook de stahoogte is opvallend, minimaal 2,10m waarmee de wat langere Nederlander het hoofd heel houdt. De gelijkvloerse kuip en kajuit meten ongeveer 30m2 waarvan ongeveer 23m2 geheel naar eigen wens kan worden ingevuld, waaronder de inrichting van de keuken. De Dutchcat is er in twee uitvoeringen, een Comfortversie en de Sport. De Comfort heeft als aandrijving de keuze tussen 100% elektrisch, diesel of hybride. De Sport met een max snelheid van 22 kn, is er in diesel of hybride.
12,55 m x 4,90 m x 0,80 m
HISWA te Water stand: Dutchcat
www.dutchcat.nl

5 Fountaine Pajot MY 37

Een 37 voet catamaran die alle ruimte, comfort en performance levert waar je anders een
monohull van 44 voet voor nodig hebt. De MY 37 is een ommekeer in het ontwerp van een motorjacht. Fontaine Pajot catamarans is een werf die goed zeilende meerrompers produceert. Dezelfde hydrodynamica maakt van de MY 37 een powercat die met een relatief bescheiden vermogen tot aansprekende prestaties in staat is. De MY 37 beschikt over zeer veel leefruimte. Uiteraard is de salon enorm, licht en luchtig met panoramische ramen rondom. Een aantrekkelijk ingerichte flybridge met een goed beschutte stuurstand en zowel voor als achter zonneweides waar een zekere decadentie van uit gaat. De Fountaine Pajot MY 37 heeft een geavanceerd rompontwerp voor een overdaad aan stabiliteit en prestatie op zee. Met een efficiënte brandstof economie geschikt voor langere vaartochten.
11,00 m x 5,15 m x 0,80 m
HISWA te Water stand: Newpoint Moverbo
www.newpointmoverbo.nl