hiswa te water

De Bataviahaven van Lelystad ademt watersport. Met name het zeilend deel op groot water komt hier aan zijn trekken. Centraal in het IJsselmeergebied met de Waddenzee binnen handbereik. Naar Engeland of de Oostzee op? Een mooie tocht waar je een dito schip voor nodig hebt. Je vindt ze op de komende HISWA te water waar het zeiljachten-segment een belangrijk aandeel in heeft. Een vijftal zeiljachten met lekker veel ruimte aan boord.

Allures-45

1: Allures 45.9

Met een midzwaard heeft de Allures aan één meter diepte genoeg om te kunnen varen, en dat met een 14 meter lange boot. Daarnaast zijn de dubbele roeren ook in ondiep water in staat koers te houden. Een aluminium romp en een dek van GRP-composiet is een ander kenmerk van de nieuwe Allures. De ontwikkeling van deze technologie biedt het beste van twee werelden. Mooie lijnen, ergonomisch, praktisch, lichtgewicht en goed geïsoleerd. Het ontwerp van Berret-Racoupeau Yacht Design combineert verder fraaie lijnen met een krachtig zeilplan. En de knowhow van de Grand Large Yachting Group garandeert solide vakmanschap.

BENTE-39BEN

2: Bente 39BEN

Het vlaggenschip van de jonge Duitse werf Bente Yachts. De 39BEN is een sportief zeiljacht met nogal wat vernuft. De vaste buiskap cq kajuitopbouw biedt bescherming tegen de elementen. De verhoging achter het stuurwiel maakt het mogelijk om er overheen te kijken, onder zeil kijkt je erdoor of erlangs. De brede kuip word verder onderbroken door een vaste kuiptafel die onder zeil weer een voetensteun is. Binnen is aan stuurboord de navigatietafel vanwaar je ook de zeilen in de gaten kunt houden. De kombuis bevind zich hier ook. In de boeg is een dubbel V-bed en in het achterschip een royaal dubbel bed. Veel comfort dus, maar de zeileigenschappen en het ontwerp maken van deze nieuwe Bente 39BEN een opvallende verschijning.

X-Yachts-X4

3: X-Yachts X4.6

De nieuwe X is snel, comfortabel en oogt modern. Het interieur is ‘Deens design’, dus strakke lijnen en een beproefde indeling. De constructie is weer uitgesproken degelijk, met een vacuüm epoxy laminaat waarbij in de bodem een gegalvaniseerd stalen frame is verwerkt. Hier staat de mast op en hangt de 2,30 m. diepstekende kiel aan. De zeilvoering is modern, met een zelfkerende High Aspect fok, massieve verstaging en een aluminium mast met drie paar zalingen. De kuip is verder ruim, ook met twee stuurwielen is er nog steeds veel ruimte. Door de lage kajuitopbouw met flush luiken heb je een prima zicht naar voren. Onderdeks een eigenaarshut voorin met een eigen douche en toiletruimte. Achterin zijn twee hutten, naar keuze in te delen. De kombuis is eveneens prettig ingedeeld, met een diepe koelkast, een gasstel, mooie Corian werkvlakken en veel kastjes. 

Hanse-548
Zeilboten op Botentekoop.nl

4: Hanse 548

Ondanks de respectabele lengte van 16,22 m is de Hanse 548 bijzonder goed solo te bezeilen. De stuurman heeft vanuit de cockpit alles in de hand om te zeilen en aan te leggen. De stabiliteit, snelheid, een effectieve T-vormige kiel, dubbele stuurstand en een uitgebalanceerd zeilplan vormen de basis voor de goede zeilprestaties van de Hanse 548. Benedendeks is ruimte voor 6 comfortabele hutten met 13 slaapplaatsen en vier natte cellen. Ook de verlichting en ventilatie zijn onderdeel van het concept. Tweeëntwintig verzonken luiken, waarvan zes in de leefruimte, zorgen voor daglicht en voeren frisse lucht aan. Alle kenmerken die Hanse jachten zo aantrekkelijk maken zijn toegepast op de nieuwe 548.

Dufour-460

5: Dufour Grand Large 460

Een brede maar scherpe romp die ontworpen is om ruimte optimaal te kunnen benutten maar ook om goede zeilprestaties te garanderen. De enorme kuip van de Dufour 460 is de perfecte balans tussen functionaliteit en elegantie. Breed, klapbaar zonnebed in de kuip met een sfeervolle BBQ mogelijkheid, wasbak en koelkast. Het interieur van de 460 is doordacht. Met de kombuis naar voren geplaatst  is een enorme salon ontstaan. De eigenaarshut kan op diverse manieren ingedeeld worden. Veel en grote kasten voor een overvloed aan bergruimte. LED verlichting en grote dakramen, zorgen voor veel licht en een luxebeleving.