De rib’s van het Italiaanse Zar nemen met een eigenzinnige vormgeving, indeling en bijbehorende gebruiksmogelijkheden een unieke positie in. Om dergelijke boten zonder een goed vergelijk succesvol in de markt te zetten is een extra verkoopinspanning nodig. In goed overleg wordt Sanden Watersport de importeur voor de Benelux van Zar Formenti.

Sinds jaar en dag werden de rib’s van Zar voor Nederland door importeur Fortunus Watersport geleverd. Met zowel kennis van zaken als een behoorlijke dosis enthousiasme hebben John Cramer en Ilja Weber dit merk stevig op de Hollandse kaart gezet. Maar daar komt nu dus verandering in: Van der Sanden Watersport wordt nu importeur van Zar Formenti.

Van der Sanden Watersport

Een familiebedrijf

Van der Sanden Watersport uit Veldhoven is een familiebedrijf en bestaat in die hoedanigheid al meer dan 35 jaar. Het uitgangspunt van deze goed geassorteerde watersportspecialist is om klanten naast een breed en compleet aanbod in nieuwe en gebruikte boten, zoveel mogelijk service en flexibiliteit te bieden. Een storing verhelpen op locatie, flexibele openingstijden, een eigen werkplaats waar aan boten en motoren alle werkzaamheden worden verricht of de haal- en brengservice rond de winterstalling zijn enkele voorbeelden waarmee Van der Sanden Watersport varen leuk maakt.

Zar Formenti

Rib’s zijn doorgaans stoer en ruig. Geen boot om met vrouw en kinderen van wal te steken. Hoe dat toch wel kan, laten de boten van Zar zien. Een gerenommeerde bouwer van snelle, zeewaardige rib’s die wel over voldoende comfort en veiligheid beschikken om het een afwezige tiener of rusteloze peuter naar de zin te maken.

Van der Sanden Watersport

Dat heeft alles te maken met de rompvorm die wordt gebruikt. Deze loopt naar de boeg en spiegel langer door. Alleen op de plaatsen waar nodig wordt een tube toegepast. Dat geeft de boot een eigenzinnig uiterlijk. Een rib van Zar heeft echter door de geringe omvang van de tubes veel meer mogelijkheden om er een volwaardig interieur in te plaatsen. De boeg is veel breder voor een groter zonnedek. Of een rondzit met een tafel, of banken waar je nog tegenover elkaar kunt zitten.

Optioneel is op de grotere modellen een console verkrijgbaar met een volwaardig afsluitbaar toilet. Met een pantry op het achterschip maakt dit de vakantie uitrusting compleet. Zar rib’s vallen niet alleen op door de eigenwijze vormgeving, de afwerking, bouwkwaliteit en het gegeven dat de modellen lang ongewijzigd blijven maken van deze rib’s een relatief waardevast bezit.

Van der Sanden Watersport

Nordkapp

Van der Sanden Watersport is sinds 2005 exclusief dealer van Nordkapp boten voor de Benelux. In de Scandinavische landen, thuiswater van Nordkapp, zijn de boten al sinds 1966 een bekende verschijning. De basis van het succes is de ontwikkeling en bouw van deze boten die vooral in het teken staat van duurzaamheid, vaareigenschappen, veiligheid en afwerking.

Nieuw in de showroom van Sanden Watersport is de Enduro 805. Een walk around die alles in zich heeft. De grote kuip is ontworpen voor duiken, sportvissers of voor een zonnige vaartocht met het hele gezin. Comfortabel is de ruime cabine waar twee personen een slaapplaats kunnen vinden. De romp van de Enduro 805 is nieuw ontworpen en oogt zowel modern als slank. Dit komt niet alleen de snelheid ten goede maar ook de vaareigenschappen op ruig water.

Samen met een extra diepe V-vorm onder water vormt een weersomslag met opbouwende golfslag geen enkel probleem, Nordkapp boten zijn alleskunners. Niet alleen met mooi weer maar ook als het even tegenzit. Verder is de romp van deze boot zo ontworpen dat er plaats is voor meerdere motoren. De 805 presteert optimaal met een 300 pk outboard, maar 2 x 200 pk kan ook aan de spiegel geplaatst worden. Sanden Watersport biedt hierin een keuze uit Evinrude, Honda, Mercury, Yamaha of Suzuki.

Van der Sanden Watersport

Van der Sanden te Water

Om aan de wens voor een proefvaart te voldoen organiseert van der Sanden Watersport een jaarlijkse vaardag. Nieuwe modellen, bestaande demo’s en de inbreng van booteigenaren stellen geïnteresseerden in de gelegenheid om van alles iets te proeven voor een goed vergelijk in de breedte. Op 26 mei 2019 met Kerkdriel als episch centrum. Een maand later komen Zaristen nogmaals aan hun trekken met op 27 juni 2019 een door de Nederlandse Zar club georganiseerde vaardag.

Meer informatie vind je op www.sandenwatersport.nl