van wees oil

De ene antivries is de andere niet. Om in de winterperiode bevriezing te voorkomen vraagt het inwendige van een motor om iets anders dan het drinkwatersysteem. Wel of niet giftig ligt daar aan ten grondslag. Daarnaast vindt ook een motor het prettig wanneer rubber en metaal niet wordt aangetast. Ook is het wel zo comfortabel om in het voorjaar de sloot antivries uit de uitlaat niet met een emmertje op te hoeven vangen. Van Wees Oil is de producent van een innovatief product wat een garantie biedt tegen bevriezing zonder schade aan metaal, rubber en het oppervlaktewater.

DWA Puur: Drinkwaterantivries met dubbele werking

In 2010 is het Van Wees drinkwaterantivries op de markt gebracht. Een pure antivries met een dubbele werking. In tegenstelling tot elk ander merk is DWA Puur desinfecterend om het rotten van stilstaand water tegen te gaan. Deze Antivries voor drinkwatersystemen is een niet giftige, onverdunde, biologisch afbreekbare antivries op basis van monopropyleenglycol en corrosie-inhibitoren. DWA puur biedt bescherming tegen bevriezing van het drinkwatersysteem, watertank, toilet en afvoer tijdens de winteropslag. Het beschermt daarnaast metalen als staal, koper, messing, aluminium en soldeersel tegen corrosie en scheurvorming als gevolg van bevriezing. Maar dat is nog niet alles. DWA voorkomt vorming van kalkafzetting, schuimvorming, sludge en lekkage. Het tast niets aan en voorkomt bacteriegroei door de milde antiseptische werking. Antivries voor drinkwatersystemen geeft een permanente gegarandeerde vorstbeveiliging tot –51ºC en kan zowel onverdund als verdund gebruikt worden.

Bio-G12+XT: Milieuvriendelijke koelvloeistof

In 2011 zorgde de revolutionaire Bio-G12+XT koelvloeistof en antivries inéén voor een wereldprimeur. De eerste ter wereld die geschikt is voor alle motoren, zowel jong als oud, en die niet giftig maar volledig biologisch afbreekbaar is. Bio-G12+XT koelvloeistof beschermt tegen bevriezing van het koelsysteem tot temperaturen van -36°C. Het bevat milieuvriendelijke additieven en is vanwege het basisproduct, M.P.G, niet giftig. M.P.G. staat voor Mono-Propyleen Glycol. Een product wat niet geclassificeerd is als schadelijk en een milieuvriendelijk alternatief voor het vaak gebruikte, en wel giftige mono-ethyleenglycol

Van Wees Oil is sinds 1996 gespecialiseerd in het ontwikkelen, testen en in de markt zetten van bijzondere smeermiddelen en gerelateerde producten. Op het gebied van motorolie, koelvloeistof en remvloeistof grossiert de onderneming in wereldprimeurs. De producten worden toegepast op een breed scala aan gemotoriseerde voertuigen in de racerij, watersport of transport. Bestaande producten worden constant verbeterd om deze ‘groener’ te maken. De lancering van de niet giftige en volledig biologisch afbreekbare Bio-G12+XT koelvloeistof en DWA Puur is hier een goed voorbeeld van.

Voor meer informatie en dealeradressen: www.vanweesoil.nl