varende woonboot

+31ARCHITECTS uit Amsterdam presenteert een varende woonboot, waarmee je over meren en rivieren kan varen en elke jachthaven in Europa bereikbaar wordt. Volgens +31ARCHITECTS is er veel vraag naar dit woontype voor de echte avonturier om niet alleen op het water te wonen maar tegelijk ook te kunnen varen!

“Als ik wakker word, kijk ik naar het water. Bij de opgaande zon spring ik erin en kom vol energie eruit – beter dan dat kan voor mij een dag niet beginnen! Na vele nachten, zittend aan de steiger was het me duidelijk, ik wil op het water wonen. Zo ontstond het idee om een woonboot te bouwen” aldus de oprichter van WSM Die Wohnschiff-Manufaktur”

varende woonboot

Het idee achter de varende woonboot

In opdracht van een Duitse avonturier en ondernemer ontwierp +31ARCHITECTS als ervaren woonboot ontwerpbureau een varende woonboot. Het resultaat is een moderne, varende, slanke woning die het midden houdt tussen een woonboot en een schip.

Transparantie

In het ontwerp zijn grote raamkozijnen aan 3 zijden van het schip die niet alleen voor veel daglicht zorgen maar ook de gebruiker een vergezicht naar buiten opleveren. Deze transparantie is kenmerkend voor de woonboot ontwerpen van +31ARCHITECTS en zorgen voor een maximale waterbeleving en een directe relatie met de natuur. Vanuit je bed, vanaf het dakterras, het voordek of het achterdek, de woonkamer of de badkamer kun je direct een sprong nemen in het water om vervolgens op te drogen en na te genieten op een zonnig dakterras of op het half-overdekte voordek of het kleine terrasje aan de achterzijde van het schip.

varende woonboot

Ecologisch wonen en varen op water

De droomboot werd niet alleen werkelijkheid voor de opdrachtgever maar ook verder ontwikkeld tot een product waarmee op een ecologisch verantwoorde wijze het hele jaar door geleefd kan worden op het water. De varende modellen worden met een elektrische hybride aandrijving uitgevoerd en op het dak komen zonnepanelen voor het opwekken van zonne-energie. Het casco van het schip is van aluminium om de water- en dierenwereld te beschermen en in stand te houden. Het is een varende woonboot waarmee je de ultieme waterbeleving ervaart op een ecologisch verantwoorde wijze.

varende woonboot

Prototype

Alle varende woonboot modellen zijn op een speciale website www.wohnschiffmanufaktur.de in verschillende uitvoeringen beschikbaar en bieden maximaal comfort voor de echte waterliefhebber. Variërend van 15 meter lengte, met een zeer compacte plattegrond, tot 24 meter lengte met een zeer royale indeling, waarbij slim gebruik wordt gemaakt van de opbergruimte onder het dek. Elk model kan zorgvuldig samengesteld worden naar de specifieke wensen van de klant. Op dit moment wordt er een prototype gebouwd, van de door +31ARCHITECTS ontworpen, 24 meter lange varende woonboot. De varende woonboot wordt op een ecologisch verantwoorde wijze gebouwd met speciale aandacht voor het gebruik van duurzame materialen en installaties.