van der Sanden Watersport

De aanschaf van een nieuwe boot heeft als voordeel dat deze geheel naar wens ingericht en uitgerust wordt. Dat een dergelijke unieke combinatie niet voor een proefvaart beschikbaar is laat zich raden. Toch is het wel zo prettig te weten wat je koopt en daar kom je het beste achter door met een soortgelijke boot van je dromen het water op te gaan. Om aan deze wens te voldoen organiseert van der Sanden Watersport uit Veldhoven een jaarlijkse vaardag. Nieuwe modellen, bestaande demo’s en de inbreng van booteigenaren stellen geïnteresseerden in de gelegenheid om van alles iets te proeven voor een vergelijk in de breedte met Kerkdriel als episch centrum.
van der Sanden Watersport
De jachthaven van Van Gent Watersport was de gastheer van VDS te Water op een uitgelezen dag. Om de start van het seizoen te vieren wordt in Kerkdriel een havendag georganiseerd waar voor jong en oud van alles te doen is. Door de vaardag van Sandenwatersport hiermee samen te laten vallen is een evenement ontstaan met lekker veel bezoek die zowel een proefvaart hebben kunnen maken in één van de boten aan de steiger als rondstruinen op een nautische markt. Daarbij is van der Sanden watersport een bedrijf uit Brabant waar gastvrijheid en gezelligheid zo’n beetje is uitgevonden. Op een fors ponton zorgde een uitgebreide barbecue, bar en loungegelegenheid dan ook voor een unieke sfeer.
van der Sanden Watersport
Op deze dag stelde van der Sanden een dwarsdoorsnede van het assortiment voor. Naast merken als Brig, Nordkapp en Zar Formenti ook een nieuwkomer, Gala Aluminium Ribs. Voortgekomen uit het Canadese Grand Marine sinds 2015 een specialist in het ontwikkelen en bouwen van een serie ribs tot 6.5m met een aluminium romp en de keuze uit een Hypalon of Valmex PVC tube.
van der Sanden Watersport

Nordkapp bij van der Sanden Watersport

Van der Sanden Watersport is sinds 2005 exclusief dealer van Nordkapp boten voor de Benelux en daarmee verantwoordelijk voor het succes wat deze boten hier beleven. In de Scandinavische landen vormt Nordkapp al sinds 1966 een bekende verschijning. De basis van het succes is de ontwikkeling en bouw van deze boten die vooral in het teken staat van duurzaamheid, vaareigenschappen, veiligheid en afwerking. In Kerkdriel werd gevaren met een Enduro 705 voorzien van een Honda BF250. Een fantastische combinatie die voor elkaar geboren lijkt. De rust waarmee Honda een topprestatie neerzet en de optimale vaareigenschappen van een slanke en snelle romp zorgen daarvoor. Met een extreme deadrise van 23° is deze Nordkapp ook op knobbelig water leuk om mee te varen. De verfijnde afwerking van de Enduro 705, maakt het plaatje van een boot die je altijd al had willen hebben, compleet.
van der Sanden Watersport

Zar Formenti

Rib’s zijn doorgaans stoer en ruig. Met name geschikt voor een bottenbrekende rally rond een zonnig eiland of bloedstollende jumps vanaf monstergolven. Geen boot dus om met vrouw en kinderen mee op pad te gaan. Of toch wel. Het Italiaanse ZAR is een gerenommeerde bouwer van snelle, zeewaardige ribs die wel over voldoende comfort en veiligheid beschikken om het een appende tiener of rusteloze peuter naar de zin te maken.
Dat heeft alles te maken met de hull die wordt gebruikt. Deze loopt naar de boeg en spiegel langer door. Alleen op de plaatsen waar dat nodig wordt een tube toegepast. Dat geeft de boot een geheel eigen uiterlijk. Je vindt het mooi of niet, er zit niets tussenin. De functie erachter is wel universeel prettig. Een rib van ZAR heeft door de geringe omvang van de tubes veel meer mogelijkheden om er een volwaardig interieur in te plaatsen. Vooral de neus is in dit ontwerp veel breder met een groter zonnedek tot gevolg. Of een rondzit met een tafel, of banken waar je nog tegenover elkaar kunt zitten. Optioneel is op de grotere modellen een console verkrijgbaar met een volwaardig afsluitbaar toilet. Een pantry op het achterschip maakt de vakantie uitrusting compleet.
In Kerkdriel stelde een viertal eigenaren hun Zar voor aan het publiek. Een uitgelezen kans om met een ervaringsdeskundige uit te vissen of zo’n Zar iets voor jouw gezin is. Gelet op de vele lange gesprekken die op de boten gevoerd werden met geïnteresseerde bezoekers, zullen er de komende seizoenen weer meer Zar Formenti ribs op Nederlands vaarwater te zien zijn.

Voor meer informatie:
Van der Sanden Watersport
De Run 4449
5503 LS, Veldhoven
www.sandenwatersport.nl
info@sandenwatersport.nl