KNRM

Nu er weer steeds meer mogelijk is in Nederland, gaan ook steeds meer mensen het water op. Om dat zo veilig mogelijk te kunnen doen is de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) een watersportcampagne gestart. De naam: ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’.

Via deze campagne vraagt de KNRM aandacht voor een goede reisvoorbereiding om problemen op het water te voorkomen. Dit jaar lijkt dat extra nodig, omdat veel Nederlanders vakantie in eigen land gaan vieren. De drukte op het water zal misschien wel groter dan ooit zijn en daardoor ook de vraag naar hulp.

Veiligheid op het water

Al sinds 1824 speelt de KNRM een essentiële rol voor de veiligheid op het water. Ze zetten zich breed in: van zee tot op het strand en van vaarwater tot in de haven. De KNRM komt jaarlijks meer dan 2.000 keer in actie. Een groot deel daarvan is voor watersporters die door verschillende, vaak vermijdbare, oorzaken in problemen zijn geraakt. 

Via de watersport campagne ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’ hebben watersporters toegang tot een gratis digitale brochure waarin de meest voorkomende ongevallen/ongemakken staan opgesomd (zoals motorstoring, man over boord, navigatiefout, onvoldoende kennis en ervaring) en hoe deze eenvoudig zijn te voorkomen. Zo wordt jouw zomer op het water ook écht een feestje!

Interesse in de brochure? Meer informatie vind je op www.knrm.nl

Groot aanbod

Nog op zoek naar een boot waar je deze zomer het water mee op kunt gaan? Wij hebben een groot aanbod nieuwe en gebruikte boten in alle soorten en maten. Bekijk hier het huidige aanbod. Of bekijk nog meer watersportnieuws.