Virtueel varen
Virtueel varen

In deze tijd wil je als watersporter niet stilzitten, maar een beetje varen zit er voor veel mensen niet in. Ook zijn alle zeilwedstrijden afgelast. Dat leidt tot een run op allerlei digitale zeilplatforms, maar ook virtuele motorboot sites zijn momenteel ongekend populair.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om virtueel online te zeilen. De meeste zijn betaald, maar het is al een hele klus om op alle verschillende platforms de gratis proefversie te spelen. Hieronder een opsomming van internet plaatsen waar je virtueel kunt zeilen.

www.Sailsimulator.com
www.virtualskipper.com
www.oceanvirtuel.eu/
www.sailonline.org
www.liveskipper.com

Mocht je even niet willen zeilen maar je meer bezig houden met de theorie, dan kun je zeilregels oefenen op http://game.finckh.net/indexned.htm

Ook voor motorboot schippers zijn er plekken om hun skills te trainen:

www.shipsim.com
www.hangsim.com/virtual-sailor/index.php
www.virtual-yachting.net 

Virtual Regatta

Het grootste digitale zeilersplatform ter wereld is Virtual Regatta. Hier kun je digitaal met een zeilboot tegen tienduizenden anderen racen. Besturen van je boot doe je met een console van een spelcomputer, maar het kan ook met de pijltjestoetsen op je laptop. Op deze site zijn veel verschillende wedstrijden te varen, zowel ‘inshore’ als ‘offshore’. Dat laatste lijkt het meest op grote wedstrijden als de Ocean Race of de Vendee Globe.

Virtual Regatta

Deze week is de Virtual Regatta Offshore van start gegaan, die tienduizenden zeilers naar het beeldscherm van hun computer trok om een wedstrijd te zeilen tegen echte profs.

Het gaat om een virtuele race van La Rochelle naar Curaçao, waaraan ook toppers als Armel Le Cleac’h, Samantha Davies en Jeremie Beyou deelnemen.

De digitale zeilers, eSailors genoemd, kunnen kiezen om deel te nemen met een van de verschillende offshore eenheidsklassen boten, zoals de Beneteau Figaro 3, de Class 40, de Imoca of Ultim.

Hopelijk weet je met deze tips je nog even te vermaken!

Meer lezen over nieuws in de watersport? Lees dan verder op onze Botentekoop Blog!