Vixen II

23,4 meter pure schoonheid. Overal waar de Vixen II vaart, kijkt iedereen met een overdosis bewondering naar dit magnifieke zeiljacht anno 1915. De wonderschone Herreshoff schoener heeft een roemrijke geschiedenis als winnaar van diverse zeilraces.

Ook laat de lijst met celebrities die de Vixen II in bezit hebben gehad zich lezen als een spannend jongensboek. Momenteel heeft het schip Ibiza als domicilie gekozen en is beschikbaar voor de zeiltocht die je altijd al eens had willen maken.

wizzard of Bristol

De wizzard of Bristol

De Vixen II is een ontwerp van een van de bekendste scheepsbouwkundige ingenieurs uit de Amerikaanse geschiedenis: Nathanael G. Herreshoff, ook wel de wizzard of Bristol genoemd. De Vixen II was één van New York’s 13 wedstrijdjachten met een LOA van ongeveer 23 meter en een waterlijnlengte van zo’n 14 meter. De serie was speciaal ontworpen voor de leden van de New Yorkse Jachtclub. De uiterst wendbare schepen werden beschouwd als de voorlopers van de deelnemende jachten aan de America´s Cup.

Totale refit

Onlangs is het schip gedurende een periode van 2 ½ jaar totaal gerefit. De onderdekse accommodaties zijn daardoor voorzien van alle moderne gemakken, maar extra veel aandacht is besteed om de rijke atmosfeer van het Edwardiaanse tijdperk te behouden.

Interieur Vixen

In de salon staan vintage koperen lampen die een mooi zacht licht schijnen over de authentieke panelen van walnotenhout. Benedendeks vindt je ook een bibliotheek die gevuld is met een indrukwekkend aantal toepasselijke scheepvaart-titels. Ook een muziek- en filmcollectie is aan boord voor de minder mooie dagen.

Drie gastenverblijven

Er zijn drie gastenverblijven waar op een langere tocht 6 opvarenden de tijd van hun leven kunnen hebben. Deze hutten zijn geheel privé met eigen toilet en douche. De bemanning verblijft in een gescheiden crewcabin. Er kan verder worden gesurft en gekite. Daarnaast is er een snelle tender beschikbaar waarachter kan worden geboard, deze speedboat kan ook apart worden gehuurd.

Ultiem wedstrijdjacht

Ultiem wedstrijdjacht

De eerste keer dat de Vixen II haar snelheid demonstreerde was toen ze de New Yorkse 40 one-design Series van 1915 won. Deze overwinning was het begin van een lange reeks successen. De Vixen heeft gedurende vele jaren aan een groot aantal races deelgenomen, waaronder de beroemde Foxy´s Wooden Boat Regatta, de Boston Seaport Museum Regatta en de Antiqua Classic Race.

Na voor het eerst in 1981 te hebben deelgenomen aan de Antigua Race Week prijkte haar foto de cover van verschillende zeiltijdschriften. Recentelijk heeft de Vixen II nog gediend als boot voor het racecomité tijdens de St. Thomas Rolex Cup Regatta. In 2000 heeft ze laten zien nog steeds een van de snelste schoeners ter wereld te zijn door algemeen winnaar te worden tijdens de Sweethearts of the Caribbean race in Tortola.

In 2001 werd ze in een felle strijd tijdens de Antiqua Classic Race 2e. In 2002 volgde revanche en won ze deze bekende zeilrace. Zusterschepen de “Marilee” en de “Rowdy” nemen sinds 3 jaar actief deel aan klassieke zeilraces rond de middellandse zee en winnen daar nagenoeg iedere race waaraan ze deelnemen. Nicolai Visser, kapitein van de Vixen II, heeft de derde Herreshoff NYYC 40 naar Europa gebracht voor zowel deelname aan wedstrijden als beschikbaarheid voor charterdoeleinden.

Vixen

Bekende eigenaren

De Vixen is in 1915 in opdracht gebouwd voor Wilson Marshall, de organisator van zeilraces voor de New York Yacht Club, in die tijd het speelterrein van de Amerikaanse Aristocratie. Dit was ook de tijd waarin omgerekend naar huidige maatstaven de rijkste families vijftig keer meer vermogen hadden dan Bill Gates vandaag. Het was daarom ook de gouden eeuw in Amerikaanse jachtbouw. Na de grote depressie van 1928 is de jachtbouw veel minder luxe geworden.

De opdrachtgever voor de bouw van de Vixen was daarvoor eigenaar van de Atlantik, de 3 mast schoener die tot 2005 het trans-Atlantisch record op zijn naam had staan. Deze race werd in mei 1905 gehouden. Het record heeft dus 100 jaar standgehouden. Wilson Marshall was dan ook een zeer gerespecteerde zeiler. De laatste bekende eigenaar was filmster Warren Beatty, die als notoire rokkenjager de knapste der aarde te gast heeft gehad op de Vixen II.

De huidige eigenaar, Nicolai Visser, heeft de Vixen II in topconditie gebracht en laat je daar graag van meegenieten. Hierdoor is dit illustere zeiljacht vaarklaar voor een onvergetelijke dagtocht, weekend of langere reis al dan niet gecombineerd met een zeilrace of ander evenement. Je kunt de Vixen II huren voor een receptie van max. 35 personen, een dagcharter met 12 personen of een meerdaagse reis voor 6 personen. Er is al een opstapdag te boeken voor € 129, – pp inclusief lunch en open bar. Een volle week de beschikking hebben over deze fantastische klassieker heeft een prijs van € 11.500,- exclusief boordkas en havenfees.

Specificaties Vixen II

Volledige lengte: 23,4 m
Lengte over dek: 19,5m
Lengte over de waterlijn: 14,4m
Max. breedte: 4,35m
Diepgang : 3m
Waterverplaatsing: 35 ton

Kruissnelheid onder zeil: 9 knopen
Topsnelheid 2006: 16.1 knopen
Reikwijdte op motor: 1800km

Brandstof capaciteit : +/- 1000 L
Water capaciteit: +/- 1400 L

Voor meer informatie en boekingen: www.facebook.com/ouribizaboats of kijk op www.vixen2.nl

Groot aanbod zeiljachten

Ook op zoek naar een zeiljacht? Bekijk hier ons aanbod