Pontoon boten

Helmond herbergt het episch centrum in de verkoop van Pontoon boten. Watersport Paradise, van oudsher de distributeur van Harris Pontoon boten voor noord, midden en zuid Europa, breidt het aanbod uit met de modellen uit de Smokercraft familie. Onder de naam Sunchaser en Sylvan een aantrekkelijk geprijsd alternatief waarbij een goede bouwkwaliteit, comfortabele layout en optimale vaareigenschappen centraal staan
Pontoon boten
Pontoon boten zijn uit Amerika komen overwaaien en in Europa inmiddels ook een vaste waarde. Geen trend of hype meer maar een nieuw boottype waarbij veelzijdigheid het toverwoord is: toeren, snel varen, waterskien, zwemmen, vissen, barbecueën, avondje uit, noem het maar op. Vrijwel alles is mogelijk in de ruime opzet van Sunchaser en Sylvan Pontoon boten.
Deze Smokercraft producten onderscheiden zich door een hoog comfort, het gebruik van enkel de beste materialen en een doordachte en oerdegelijke constructie waarmee de boten duurzaam en onderhoudsarm zijn. Naast indrukwekkende prestaties zijn er vele opties en indelingsmogelijkheden om naar wens in te richten.
Pontoon boten

Sylvian en Sunchaser Pontoon boten

Smokercrafts Sylvan en Sunchaser pontoonboten hebben standaard twee drijvers maar kunnen optioneel worden uitgerust met een derde, middentube. Dit zorgt voor meer drijfvermogen waardoor de boot sneller planeert. In scherpe bochten komt de buitenste drijver enigszins uit het water waarmee een Pontoon de vaareigenschappen van een sportboot laat zien. Het zorgt ook voor meer wendbaarheid en stabiliteit. Voor extra veiligheid is iedere drijver in meerdere compartimenten verdeeld waarmee de Sunchaser en Sylvan Pontoon boten nagenoeg onzinkbaar worden. De tubes hebben in de boeg een sprayrail waarmee je aan boord verstoken blijft van opspattend buiswater
Pontoon boten

Snelvaren

Dankzij de geringe weerstand in het water kunnen de Pontoons van Smokercraft met een kleine outboard worden uitgerust. Maar door de zeer stevige bouwwijze zijn buitenboordmotoren in de hogere vermogensklasse ook mogelijk. Snelheden boven de tachtig kilometer per uur vormen voor de constructie geen enkel probleem waarmee je relaxte loungeplatform meer op een volbloed sportboot lijkt. Maar met kleinere vermogens komen de boten ook in plané. Ook in deze uitvoeringen is heel veel vaar-, vis- en waterskiplezier mogelijk.
Naast de vaareigenschappen is vooral het verblijf aan boord belangrijk. Op een pontoonboot is veel meer ruimte beschikbaar dan op normale boten. Op een rechthoekige vorm kan alle ruimte optimaal benut worden met gerieflijke loungebanken, een buitenkeuken of een toiletruimte. Voor de stuurman of -vrouw is een volledig uitgeruste cockpit beschikbaar met een flip-up stuurstoel.
Pontoon boten

Nieuwe modellen Pontoon boten

Watersport Paradise introduceert voor de Europese markt een viertal modellen, de Sunchaser Traverse 7420, de Sunchaser Traverse 7422, Sunchaser Geneva en de Sylvan 8524 LZ.
Pontoon boten

Sunchaser Traverse 7420 en 7422

Twee modellen die in lengte ongeveer 2ft verschillen. De Traverse modellen uit de Sunchaserserie hebben een breedte van 2,29m waarmee een zee aan ruimte een comfortabel interieur biedt. De Pontoons zijn geschikt voor respectievelijk 8 en 10 personen. De aandrijving bestaat uit een outboard van 9.9 tot 90pk. Volgepropt met banken en stoelen zijn deze boten niet. Opvallend is juist de hoeveelheid loopruimte die overblijft door langs de boorden, voor- en achterkant een langsbank te plaatsen die alleen onderbroken wordt door de toegangsdeuren in de opbouw. Dat zijn er drie. De boeg, bakboordzijde en de spiegel hebben een dergelijke deuropening. Een tafel is flexibel in te zetten aan de voor of achterzijde van de boot. Achter is in een klein zwemplatform voorzien met een geïntegreerde zwemtrap.
Pontoon boten

Sylvan Mirage 8524LZ

Een riante 24ft Pontoon boot met een breedte van maar liefst 2,60m. Dat hier veel op mogelijk is laat de indeling zien. Een drietal hoekbanken met in de vierder hoek een setting met twee fauteuils en een tafel. De stuurstand is midscheeps aan stuurboord. Aan bakboord is een derde zetel geplaatst. Volgens de CE normering mogen er 14 personen mee. De aandrijving geschied door een buitenboordmotor van maximaal 175pk. Het aantrekkelijke van deze Sylvan is natuurlijk de overdaad aan ruimte maar ook de verlengde platformen aan voor- en achterzijde. Zwemmen, vissen of aan boord stappen wordt daarmee nog gemakkelijker.
Pontoon boten

Brede keuze uit Pontoon boten

Om aan ieders wensen tegemoet te komen, heeft Smokercraft met Sunchaser een bijzonder uitgebreide range aan pontoonboten beschikbaar in de lijnen Eclipse, Geneva, Oasis en Traverse. Sylvan voegt daar de M serie, S serie en Mirage lijn aan toe. De ene Pontoon is meer ingericht op cruisen, de andere op vissen en weer een andere op zwemmen en zonnebaden. Met verschillende lengtes en verschillende indelingsvarianten is er voor iedereen de juiste Sylvan of Sunchaser te vinden.
Pontoon boten

Volledige garantie

Alle boten van Smokercraft worden met zes jaar volledige garantie geleverd en zelfs een beperkte levenslange garantie op de constructie van de drijvers, dwarsbalken, motorsteun en reling. Deze garantie is overdraagbaar op een volgende eigenaar wat de boten van Smokercraft waardevastheid maakt.

Voor meer informatie:

Watersport Paradise
Engelseweg 219
5705 AE Helmond – Holland
Tel : +31 (0) 492-522483
www.watersportparadise.com
mail@watersportparadise.com