West Yachting

Passie voor watersport vormt de basis bij West Yachting. Met aansprekende nieuwe jachten en gebruikte kwaliteitsjachten heeft deze jachtmakelaar zich ontwikkeld tot een toonaangevende specialist in de watersport sector. The Sailing Way of Life begint daarom bij West Yachting.

De persoonlijke aanpak en gedrevenheid van Klaas Mollema en Gert Sonsma, naast eigenaren ook aanspreekpunt, maken West Yachting onderscheidend. Met een focus op kwaliteit van zowel nieuwe jachten van Hanse en Privilege als op gebruikte jachten van goede kwaliteit. Ook de optimale bereikbaarheid van de twee locaties in de Benelux dragen daaraan bij. Complete dienstverlening van aan- en verkoop, after sales, financiering, verzekering, onderhoud, stalling tot volledige custom aanpassingen van een zeiljacht, West Yachting levert een compleet product. Inruil is geen probleem op zowel een nieuw als gebruikt jacht.

west yachting
Sterke Merken

West Yachting is de exclusieve dealer en importeur van de merken Hanse en Privilege van de Hanse Group. Hanse heeft een complete range in een tiental zeiljachten van 31 tot 67 voet. Jachten die zich kwalitatief hebben bewezen in de afgelopen jaren en daarnaast voortdurend worden doorontwikkeld. Hanse zet de trend met slimme, ergonomische oplossingen. Vrijwel elk Hanse jacht is samen te stellen naar ieders persoonlijke voorkeuren. Vaargebied, sportieve ambities naast smaak- en stijlvoorkeuren zijn daarbij uitgangspunten. Hanse is de afgelopen jaren een van de leidende merken geworden op de Noord Europese markt voor plezier zeiljachten.

west yachting
Privilège

Een betrekkelijk jong merk binnen de portofolio is Privilège. Met drie zeiljachten en een motorjacht biedt dit Franse catamaran merk, dat tegenwoordig ook binnen de Hanse Group gebouwd wordt, maximale kwaliteit en comfort op het water. Een catamaran biedt veel interieurruimte en comfortabele vaareigenschappen omdat het jacht zonder helling vaart en met name op ruime koersen een beduidend hogere snelheid bereikt. Het vaargebied wordt er sterk door vergroot. West Yachting ziet daarom een groeiende markt voor catamarans, met name voor het merk Privilège.

west yachting
Wie is Gert Sonsma?

Geboren en getogen in het watersport dorp Langweer en altijd bij of op het water te vinden. Dit tot ongenoegen van moeder aangezien ze zich nogal zorgen maakte wanneer Gert weer eens met een zelfgemaakt vlot van jerrycans het meer op ging. Tijdens de studietijd een bijbaan bij Jachtwerf en botenverhuur Auke de Vries in Langweer. In de winter schuren en lakken en in de zomer veel nieuwe mensen ontmoet tijdens de afgifte en instructie van de grote vloot aan huurvalken, motorbootjes en sloepjes.

Na afstuderen verhuisde hij naar Den Haag waar hij in dienst kwam bij NIB Capital als Treasury Trainee. Na ongeveer twee jaar kwam hij erachter dat hij de rest van zijn leven wilde werken met plezier en genoegdoening. Uiteindelijk nam hij ontslag om terug te verhuizen naar Friesland om in de watersport verder te gaan. Vervolgens heeft hij samen met zijn schoonvader de faciliteiten van een jachthaven/verenigingshaven in Heerenveen gepacht. Dit was vooral een haven met motorjachten, terwijl zeilboten toch zijn voorkeur hadden. Toen er in 2002 een vacature als makelaar van zeiljachten in de krant stond, is Gert daar volledig voor gegaan. En hij werd aangenomen.

Als jachtmakelaar bij Nautisch Kwartier Stavoren heeft Gert alle merken leren kennen en veel kennis en ervaring opgedaan. Hieruit volgde de mogelijkheid om door te groeien naar verkoop van nieuwe boten. In eerste instantie Elan zeiljachten maar na een aantal maanden werden dit Beneteau Zeiljachten. Met de waardering van Beneteau door een aantal keer dealer of the year te worden. Er zijn goede herinneringen aan de sales challenge tijdens bijvoorbeeld Boot Düsseldorf. Zo heeft Gert een reis naar Venetië gewonnen, vanwege verkoop van de meeste meters zeiljacht en kon er met vrienden een week in Turkije rondgevaren worden op een 40 voet Beneteau. In 2013 heeft Gert samen met Klaas Mollema Westyachting overgenomen.

west yachting
Wie is Klaas Mollema?

Het watersportverleden van Klaas begon in 1998 bij Watersport Centrum Sneek als allround medewerker in de verkoop van o.a. Pedro motorboten, het behandelen van onderwaterschepen en poetsen van motorboten. Hier startte hij tevens met de opleiding voor jachtmakelaar. In 2000 volgde de overstap naar Blei & Hetterschijt Jachtmakelaars te Zwartsluis als junior jachtmakelaar. Aldaar behaalde hij de vereiste papieren als jachtmakelaar en werd hij officieel als EMCI Registed Yachtbroker gecertificeerd.

Na 2 jaar ging de vestiging in Zwartsluis over naar Medemblik met het importeurschap van Hanse zeiljachten. Hanse heeft sindsdien enorme stappen gemaakt en is uitgegroeid tot een van de modernste werven van Europa. Gedurende deze tijd heeft Klaas zich beziggehouden met het makelen van jachten en de verkoop van nieuwe Hanse zeiljachten. In 2008 is het Hanse importeurschap overgegaan naar Hanse West aan de Suderseleane 15 in Workum en is Klaas meeverhuisd van naar dit adres. Niet veel later is de naam Hanse West omgezet in West Yachting BV. Vijf jaar later hebben Gert en Klaas de kans gekregen om het dealerschap voor de Benelux over te nemen, een uitgelezen kans maar ook een hele stap in een drukke tijd. Ondernemer en tegelijk verkoper zijn verschillendes discipline en vergen een ander plan van aanpak.

Ondertussen zijn ze ook dealer geworden van Privilege Catamarans, hebben ze een verkoopkantoor in Nieuwpoort BE opgezet, en sinds een jaar intrek ingenomen in een schitterende locatie aan de Suderseleane 19 te Workum, De klanten kunnen daar optimaal worden bediend. De heren zie de toekomst, op deze nieuwe locatie, vol vertrouwen tegemoet.

Meer informatie? Kijk op www.westyachting.nl