whisper solar

Met het oog op een steeds groter wordende vraag naar duurzame energieoplossingen voor boten, campers en caravans blijft WhisperPower het pakket met zonnepanelen en laadregelaars uitbreiden. De laatste toevoegingen zijn het WhisperSolar 185 Wp All-Black zonnepaneel en twee WhisperSolar Flex panelen.

Een zonnepaneel kan in veel gevallen de ideale oplossing zijn om de accu’s op peil te houden indien er een wat langere periode geen beschikking is over landstroom of een generator om de accu’s te laden. Een paneel als de WhisperSolar 185 Wp levert gemiddeld in Noord-Europa in de periode van april tot oktober, afhankelijk van de temperatuur, zonuren en oriëntatie van het paneel, tussen 700 en 900 Wh per dag. Dit is voldoende om een de accu’s op peil te houden van een boot, caravan of camper met een kleine koelkast, verlichting, waterpomp, telefoon/tablet/laptop, radio en tv. Hoe dichter bij de evenaar hoe meer zonuren hoe hoger de opbrengst zal zijn.
whisper power

WhisperPower Solar 185 Wp

De WhisperSolar 185 Wp is een in Europa geproduceerd zwart zonnepaneel opgebouwd uit hoogwaardige monokristallijne zonnecellen met een hoge lichtgevoeligheid waardoor ze ook bij weinig licht nog energie opbrengen. Het paneel zit in een zwart geanodiseerd aluminium dubbelwandig frame met gaten voor de afwatering dat middels bijpassende bevestigingsconsoles stormvast kan worden gemonteerd. Het geharde glas maakt het paneel slagvast en stijf. De garantieduur van het WhisperSolar paneel bedraagt 20 jaar. Er kunnen meerdere panelen in parallel of in serie geschakeld worden om aangesloten te worden op een 12, 24 of 48 VDC accu.

Suntrack Pro

WhisperPower adviseert de WP Suntrack Pro 80 MPPT (Maximum power point tracking) laadregelaar te installeren tussen het paneel en de accu. Deze zogenaamde MPP tracker optimaliseert de opbrengst van het paneel door het voltage continue aan te passen aan de veranderende omstandigheden (inval zonlicht & temperatuur). Daarnaast fungeert de WP Suntrack als een meer-traps acculader met temperatuur compensatie die de accu’s snel en veilig laadt. Er kunnen maximaal 6 185 Wp panelen tegelijk worden aangesloten op de WP Suntrack 80.
whisper power

WhisperPower Solar Flex

Naast het vaste paneel heeft WhisperPower de WhisperSolar Flex 100 TC en de WhisperSolar Flex 108 FC, twee flexibele in Europa geproduceerde panelen, toegevoegd aan de portfolio duurzame energieproducten. Deze dunne flexibele panelen met een vermogen van respectievelijk 104 en 108 Wp zijn volledig waterproof, bestand tegen zout water, licht van gewicht en overloopbaar zodat ze ook op onder andere een kajuitdak van een boot kunnen worden gemonteerd. Het paneel is voorzien van zogenaamde bypass diodes om in geval van schaduwwerking het opbrengstverlies te minimaliseren.

Voor meer informatie over of aanschaf van de WhisperPower producten kan de jacht-, camper- en caravaneigenaar terecht bij één van de gespecialiseerde WhisperPower dealers.

Meer informatie: www.whisperpower.com