Winactie maritieme musea

Botentekoop is jarig! Reden voor een feestje. Daarom hebben we dit jaar regelmatig leuke winacties waarbij je kans maakt op mooie cadeaus. Zo ook deze bijzondere winactie in samenwerking met drie maritieme musea, namelijk het Maritiem-en Juttersmuseum Flora, het Fries Scheepvaart museum en het Zuiderzeemuseum. Wij mogen dus 125 mensen blij gaan maken met gratis toegang tot een van deze musea. Wil je winnen? Doe direct mee!

1 – Maritiem-en Juttersmuseum Flora

25 x toegang voor 2 personen

Boeien, helmen, schoenen, flessen, speelgoed… allemaal gevonden op het strand. Flora op Texel is het grootste juttersmuseum ter wereld. Bezoek de gestrande schepen, een houten Noorse kotter en een heuse reddings-capsule. Het museum toont een bonte verzameling van voorwerpen die in de afgelopen 80 jaar op het Texelse strand zijn aangespoeld, waaronder heel veel spullen die je niet op het strand verwacht.

Maritiem-en Juttersmuseum Flora
Maritiem-en Juttersmuseum Flora

In de expositie ’de containervaart’ zie je spullen zoals sigaretten, sportschoenen, blikken melkpoeder, sleetjes en borrelnootjes, afkomstig uit overboord geslagen containers, die in de afgelopen decennia op het Texelse strand aanspoelden. Ook zijn objecten uit de MSC Zoë te zien, het containerschip dat begin 2019 vlakbij Terschelling ruim 300 containers verloor. Verder biedt het museum leuke spelletjes voor het hele gezin en een uitgebreide speeltuin met o.a. speeltorens, schommels, familiewip en een kabelbaan van 30 meter lang.

Meer informatie over het museum vind je hier: www.juttersflora.nl

2 – Fries Scheepvaart museum

25 x toegang voor 2 personen

Het Fries Scheepvaatmuseum vertelt over de geschiedenis van de Friese maritieme geschiedenis met skûtsjes en tjalken. Ook de pleziervaart, de zeilsport en winterse watersporten komen bod. Schaatsen, sleetjes en Elfstedentocht prijzen zijn opgesteld in de ijszaal. Verder zijn de historie van de Sneker Waterpoort en de collectie zilver de moeite waard. Voor de bezoekers is er een gratis audiotour.

Bloed, Zweet en Walvistraan
Tenttonstelling Bloed, Zweet en Walvistraan

De grootste museumzaal is gereserveerd voor kinderen. In dit interactieve kindermuseum kun je spelen in een zeilschouw, een vlot bouwen, de werking van katrollen ontdekken en digitale games doen. Er zijn ook gezinsroutes door het museum. Tot en met 5 september 2021 is er de tenttonstelling: Bloed, Zweet en Walvistraan. Nu vinden we het gruwelijk, maar vlak na de Tweede Wereldoorlog was de Nederlandse walvisvaart de trots van de wederopbouw. Het imago van walvisvaarders veranderde in korte tijd van helden in moordenaars. Dit is een tijdelijke tentoonstelling die alle zintuigen prikkelt en je aan het denken zet.

Meer informatie over het museum vind je hier: friesscheepvaartmuseum.nl

3 – Zuiderzeemuseum

25 toegangskaarten

In 2021 staat het Zuiderzeemuseum helemaal in het teken van toerisme. Voor Nederland denk je bij dit thema vast aan tulpen, molens en kaas. In het binnen- én buitenmuseum laat de tentoonstelling Must See de bezoeker op een andere manier kijken naar iconen die hebben bijgedragen aan het typische beeld van Nederland in het buitenland. Vijftien kunstenaars ontwierpen speciaal voor Must See een kunstwerk: van kaas tot klederdracht en van fiets tot visserij. Veel van deze karakteristieke iconen hebben hun oorsprong in het Zuiderzeegebied.

Het Zuiderzeemuseum (foto: Jorrit Lousberg)
Het Zuiderzeemuseum (foto: Jorrit Lousberg)

Must See neemt je mee op een reis langs vijftien iconen die het imago van Nederland bepaalden en hun eigentijdse varianten. De tentoonstelling vertelt je alles over de herkomst en functie van de iconen en hun beeldbepalende rol voor Nederland. Van het spanningsveld tussen echt en nep en de impact van het massatoerisme tot de voordelen van een vakantie in eigen land. Want In plaats van buitenlandse toeristen, zijn het nu vooral de Nederlanders die in eigen land op vakantie gaan.

Meer informatie over het museum vind je hier: www.zuiderzeemuseum.nl

Doe mee en win kaarten

Groot botenaanbod

Ben je op nog zoek naar een nieuwe of tweedehands boot? Zoek makkelijk en snel in ons uitgebreide botenaanbod. Meer interessante vaarroutes vind je hier. Of lees het laatste watersportnieuws. Je droomboot vind je bij Botentekoop.nl.