xo cruiser

het Het Finse XO Boats is sinds 2008 producent van een lijn snelle motorboten die niet goed te vergelijken zijn met een doorsnee sportboot. Opvallend goede vaareigenschappen, een bouwwijze om zwaar weer te trotseren en een stoer, tijdloos voorkomen maken XO boten uniek. De vorig jaar geïntroduceerde XO Cruiser heeft hiermee een aansprekende nominatie in de wacht gesleept.
XO Cruiser

XO Cruiser

Een primeur op de botenbeurzen in 2017 was de XO Cruiser. Op een lengte van 9,5m geheel toegespitst op genieten van een mooie zomerdag. Maar het blijft wel een XO waar ultieme vaareigenschappen,vooral in slecht weer, onlosmakelijk aan verbonden zijn. Het maakt de XO Cruiser tot een boot waar je nooit mee in de problemen komt wanneer het weer omslaat.
XO Cruiser

Optimaal genieten

De Cruiser is uitgerust met alles wat nodig is voor een mooie dag of fantastisch weekend op het water. Geniet van de zon op een groot zonnebed in het achterschip met een uitnodigend zwemplatform aan je voeten. Een druk op de knop waarmee een bar en barbecue tevoorschijn komt voor het bereiden een onvergetelijke maaltijd. Een dinertafel met voor 6 personen een zitplaats. En met twee koelkasten aan boord is een gekoeld drankje altijd binnen handbereik.
Onder het voordek is in een riante cabine voorzien met een dubbel bed en een volwaardige badkamer met douche, toilet en wasbakje. In deze cabine en in de kuip onder een canope kunnen 4 personen overnachten.
XO Cruiser

Outboards

Als product van deze tijd is de XO Cruiser uitgerust met een enkele of dubbele outboard van max 350PK. De eerste exemplaren die de Finse werf te water laat zijn voorzien van alle denkbare opties om de mogelijkheden van deze boot optimaal tot hun recht te laten komen, zowel varend over een knobbelige zee als relaxend aan een ankerlijn.
XO Cruiser en DFNDR

Onverwoestbaar

Een aluminium web van spanten en oversized stringers vormt ook voor de Cruiser het uitgangspunt. Hier komt een 5 tot 8mm dikke huid op uit ALMG 4,5/5083 aluminium platen. In de romp wordt een polyester binnenschaal gemonteerd. Naadloos en onlosmakelijk met elkaar verbonden. Deze composietbouw verenigt het beste van twee werelden. De ongelofelijk stijve en rigide aluminium romp kan tegen een stootje
Met een polyester deck lay-out ontstaat een optisch en ergonomisch geoptimaliseerd binnenwerk uit prettig aanvoelend polyester. Loeisterk dus maar nog steeds lichtgewicht waarmee spectaculaire snelheden gehaald kunnen worden, ook wanneer het waait en er een golfslag staat waar andere snelle boten liever voor in de haven blijft liggen.
XO Cruiser

Specificaties XO Cruiser:

Lengte 9,5m
Breedte 2,75m
Kruiphoogte 1,92m
Diepgang 0,8m
Deadrise 23°
Gewicht: 4 400 kg (zonder motoren)
Brandstof: 660 l
Motoren: max 2x350PK
Max aantal personen 10
CE certificering B

Nieuwe dealer

XO Boats Nederland heeft Reineman Watersport als dealer aangesteld voor verkoop en service in Noord Nederland. Deze in Sneek gevestigde allround dienstverlener op watersportgebied voorziet in deskundig advies over zowel de inkoop als verkoop van iedere boot. Maar ook voor winterstalling, service en onderhoud is Reineman Watersport het juiste adres. Naast XO Boats is Reineman importeur van Nautique waterski-, wakeboard- en wakesurfboats. Ook is Reineman Watersport dealer van Thomasz Yachts motorboten. Degelijk gebouwde hollandse staaljachten met een vloeiende lijn en eigenzinnig interieur.
Jachtbemiddeling is bij Reineman ook mogelijk. Zo hoeft de verkoop van de huidige boot de aanschaf van een XO Cruiser of ander model niet in de weg te staan.

Meer informatie over de XO Cruiser:

XO Boats Benelux
Ambachtsweg 59
1271 AL Huizen
+31 (0)35 53 37 338
www.xoboats.nl
info@xoboats.nl

Reineman Watersport
Zwolsmanweg 4
8606 KC Sneek
Nederland
0515 432622
www.reinemanwatersport.nl
info@reinemanwatersport.nl