YAM

YAM heeft de bestaande line-up opblaasboten uitgebreid met een nieuwe serie die voorzien is van een vaste aluminium V-bodem. Daarmee zijn deze opblaasboten met name geschikt om als bijboot van een flink motor- of zeiljacht ingezet te worden.

Tot dusver bestond het Yam programma uit de series Basic Tender, Sport en Sport Tender. De stevige aluminium romp en bodem van de nieuwe TA-serie voegt daar heel wat aan toe. De ontwerpers van de nieuwe serie zijn erin geslaagd om een lichte, maar ook sterke V-romp te ontwikkelen die één geheel vormt met de PVC 1100 Decitex tube. Dit maakt het mogelijk om met speels gemak de kleine modellen op het dak van een auto te kunnen vervoeren. Het kleinste model weegt 36 kg, de grootste slechts 48,5 kg.

YAM TA serie in drie maten

De TA-serie is leverbaar in drie lengtematen. De kleinste meet 2,42 m, een middenmaat van 2,65 m en de grootste van 3,07 meter. Alle modellen zijn voorzien van een drietal stevige hijsogen, zodat deze nieuwe YAM RIB’s gemakkelijk en stabiel in davits kunnen worden gefixeerd. Dankzij de compacte bouw met een maximale breedte van 1,59 meter is een plaats op een zwemplateau natuurlijk ook goed mogelijk. Het grootste model, de 310 TA, is net zoals de 310 TAf ook leverbaar met een vlakke aluminium bodem. Een groot voordeel is de hierin opgenomen opbergruimte. Optioneel kan dit model ook worden uitgevoerd met een stoere Jockey Console.

Yam TA serie en Yamaha

Standaard levert YAM de TA-serie met een zitbank, bevestiging voor de brandstoftank, peddels, voetpomp en een reparatie-set. Het maximaal toegestaan motorvermogen is respectievelijk 3,7 kW/5 pk voor de 240 TA en 7,4 kW/9,9 pk voor de 270 TA. En voor het grootste model, de 310 TA, is een buitenboordmotor van maximaal 14,7 kW/20 pk toegestaan. Combinatieprijzen beginnen bij de 240 TA met een Yamaha F2.5BHMS buitenboordmotor voor 2.895,- euro inclusief BTW.

Speciaal voor onze Yam fans:

Een leuke en ludieke winactie, speciaal voor onze YAM fans. Hiermee maak je kans op een boot-motorcombinatie van Yamaha t.w.v. € 1.500,- (YAM230B met een F2.5 BMHS). Deze gebruiksvriendelijke, robuuste kleine plezierboot is ideaal voor een dagje ontspannend varen. Lekker compact dus ook de ideale boot om mee te nemen op vakantie in de caravan of camper. Iets voor jou? Klik dan op onderstaande button en wie weet vaar jij hier straks wel mee weg!

Deze winactie is mogelijk gemaakt door Yamaha en Botentekoop.nl. Op 19 juli 2018 maken we de winnaar bekend via onze nieuwsbrief en een bericht onder dit artikel. We informeren de winnaar uiteraard ook persoonlijk.

De winnaar is reeds op de hoogte gebracht.