Tres-Hombres

Voor de tweede maal heeft de bemanning van de Tres Hombres een zeiler in nood gered op open zee. Tijdens de terugreis uit het Caribisch gebied ontving het schip eind juni een noodoproep op zo’n 300 mijl uit de Spaanse kust. Zeilschip ’Susie Wong’ was zinkende. Het jacht lag op 13 zeemijl afstand van de Tres Hombres.

De masten van het zeiljacht waren binnen een uur zichtbaar. Na het te water laten van de bijboot is de Duitse schipbreukeling opgepikt. De zeiler is in Engeland aan land gebracht.

De schoenerbrik Tres Hombres is een professioneel zeilend vrachtschip, waarmee gepoogd wordt de zeilende handelsvaart nieuw leven in te blazen. Naast het vervoeren van vracht en passagiers wordt het schip ook gebruikt voor opleidingsdoeleinden. Het vrachtruim heeft een laadvermogen van 50 ton, twee passagiershutten, een onderkomen voor acht leerlingen naast de accommodatie voor de vijf bemanningsleden. In deze hoedanigheid is de Tres Hombres sinds 2009 in de vaart.

www.treshombres.eu

Ruim aanbod boten

Ben je op zoek naar een nieuwe boot? Of je nu op zoek bent naar een sloep, een motorjacht of een speedboot: in ons ruime aanbod vind je vast wat je zoekt. Bekijk hier het aanbod