Er staan veel bootadvertenties op Botentekoop.nl. Om snel te vinden wat je zoekt, is het belangrijk dat je weet hoe je de juiste boot kunt vinden. Zoek je een boot op Botentekoop.nl? We hebben wat tips op een rijtje gezet, zodat jij vindt wat je zoekt.

Hoe vind ik de juiste boot?

Er zijn drie verschillende manieren waarop je kunt zoeken:

  1. Gebruik de zoekbalk op Botentekoop.nl
  2. Gebruik de optie ‘uitgebreid zoeken’
  3. Bewaar je zoekopdracht op de website

1. Zoek je boot via de zoekbalk

Weet je al precies welke boot je zoekt? Dan is het makkelijk om via de zoekbalk deze boot te zoeken. Tik je specifieke zoekopdracht in in de zoekbalk. Je kunt ook kiezen voor verschillende trefwoorden. Denk aan: categorie, merk, type, of een jaartal. Bijvoorbeeld de trefwoorden Bavaria 44 Holiday.

De zoekmachine zoekt vervolgens de meest passende advertenties en houd rekening met de verschillende schrijfwijzes van producten. Bij een spelfout of een half verkeerd woord zoekt de auto-correcter automatisch de meest passende bootadvertenties op. Als je een half woord intikt van een bepaald merk, een categorie of een type boot, dan zie je direct een lijst met bootadvertenties die voldoen aan de opgegeven criteria.

Een voorbeeld. Als je zoekt met het trefwoord Vedet, dan zoekt de zoekmachine automatisch op Vedette. Je kunt in de zoekmachine ook zoektermen combineren waardoor je meteen de zoekopdracht specifieker maakt.

zoek je boot

2. Zoek je boot via ‘uitgebreid zoeken’

Vanaf nu is het mogelijk om zeer uitgebreid te zoeken naar de juiste boot op Botentekoop.nl. Wanneer je nog niet precies weet wat je zoekt, is het mogelijk om op de homepage van Botentekoop.nl  via ‘Uitgebreid zoeken’ alle specificaties van je toekomstige boot selecteren. Hiermee maak je direct je zoekopdracht heel specifiek.

Via het menu dat hoort bij uitgebreid zoeken, kun je dus heel gemakkelijk je zoekopdracht verfijnen. Na het klikken op ‘uitgebreid zoeken’ klapt er een filtermenu naar beneden uit. In dit menu kun je diverse selectiekeuzes maken, zoals categorie, conditie, merk, bouwjaar en type. Na een eerste selectie zie je meteen resultaat. De oranje button onderaan het uitgebreid zoeken laat het aantal boten zien dat voldoet aan jouw zoekopdracht.

Naast de keuzes is het overigens altijd mogelijk om aan de linkerzijde van iedere resultatenpagina extra te filteren op prijs, bouwjaar, lengte, breedte, diepgang,  doorvaarhoogte en nog meer filters die bij het zoeken van een boot van toepassing zijn. Op deze manier vind je snel en makkelijk wat je zoekt.

zoek je boot

3. Bewaarde zoekopdracht

Het is op Botentekoop.nl ook mogelijk om je zoekopdracht te bewaren. Als er tijdens het zoeken naar de juiste boot nog niet de gewenste boot gevonden is. Is het mogelijk om de zoekopdracht op te slaan. Er ontstaat rechts boven een pop-up op de site met de vraag  om de zoekopdracht op te slaan. Het is eventueel mogelijk om zelf een omschrijving te geven aan de zoekopdracht. Deze zoekopdracht zullen onder het kopje zoekopdrachten in mijn botentekoop Account komen te staan. En kunnen op elk moment gewijzigd of aangepast worden.

Je kunt je zoekopdacht vanaf nú ook bewaren. Zoek je een boot maar heb je de perfecte boot nog niet gevonden? Dan is dit een perfecte oplossing om stilletje de zoekmachine het werk voor je te laten doen. Zodra er nieuwe resultaten zijn die voldoen aan jouw specifieke zoekopdracht, dan ontvang je deze resultaten per e-mail toegestuurd.

Het voordelen van je zoekopdracht opslaan is dat wanneer een bootadvertentie geplaatst wordt die voldoet aan jouw opgegeven specificaties je deze boot dan per mail in je inbox ontvangt. Zodat je geen boot meer mist.

Botentekoop account

Om je zoekopdracht op te slaan, heb je een persoonlijk Botentekoop account nodig. Dit account heb je zo aangemaakt. Daarnaast kun je het account makkelijk beheren. Sla er specifieke bootadvertenties in op, of bepaalde zoekopdrachten. Natuurlijk kun je er ook je boot te koop zetten. Een persoonlijk Botentekoop.nl account maak je aan door de velden in te vullen. Deze gegevens, zoals naam en e-mailadres, zijn nodig zodat er geen misbruik gemaakt kan worden van het account.

Bewaar specifieke boot advertenties

Heb je een boot gevonden waar je heel blij van wordt. Dan is het ook mogelijk om deze specifieke boot advertentie op te slaan in je persoonlijke Botentekoop account. Op elke advertentiepagina staat boven de foto een blauw vlak met bewaar. Als je hier op klikt dan bewaar je automatisch deze boot in je Botentekoop account onder het kopje favorieten. En kan je deze boot altijd weer makkelijk terug vinden zonder dat je een zoekopdracht hoeft in te stellen.

Groot aanbod boten

We wensen je veel succes in de zoektocht naar jouw droomboot! Zoek direct in het grote aanbod op Botentekoop.nl.