Zonbescherming

Het is toch heerlijk om in deze prachtige nazomermaanden op het water te vertoeven met je (nieuwe) boot? Heerlijk varen, bij een pittoreske haven aanleggen en genieten van het buitenleven op het water… Lekker toch? Maar ook tijdens deze heerlijke nazomerdagen is het verstandig om je te beschermen tegen de zon, want we weten allemaal dat (teveel) zon slecht is voor je huid en dat het huidveroudering versnelt. Daarom is het verstandig om goed na te denken over de zonbescherming die je gebruikt.

Dagelijkse UV stralen

Het beschermen van je huid tegen de schadelijke effecten van de zon is het hele jaar door onmisbaar en dus niet alleen tijdens de zomermaanden. UV-straling is er namelijk vrijwel élke dag. Op het water is de straling van de UV nóg sterker omdat de UV-stralen op het water reflecteren. Niet alleen op zonnige dagen, maar ook op bewolkte dagen krijgen we UV-stralen op onze huid. Maar wat is nu het verschil tussen UVA-, en UVB-stralen?

UVB-stralen

UVB-straling is straling die verantwoordelijk is voor de verbranding van de huid en wordt aan aangeduid met SPF, de Sun Protection Factor. Hoe hoger de factor, hoe beter de huid wordt beschermd tegen de UVB-stralen. Factor 50 bijvoorbeeld beschermt de huid met 98% tegen de UVB-stralen.

UVA-stralen

Ook zijn er UVA-stralen, die er altijd zijn, ook tijdens bewolkte dagen. Dus niet alleen als de zon schijnt. UVA-stralen gaan dieper in de huid en deze UVA-stralen zorgen (helaas) voor huidveroudering, de rimpels die we krijgen in de loop van de jaren. Zonbescherming met UVA-bescherming helpt dus huidveroudering voorkomen.

Breed spectrum zonbescherming

Als je kiest voor een zonbeschermingsproduct kies dan een product dat bescherming biedt tegen UVA-, en UVB-stralen, ook wel een breed spectrum zonbescherming genoemd. Indien het product bescherming biedt tegen UVA-, en UVB-stralen, dan staat dit op de verpakking vermeld.

Oplossing voor smeren

Zonbescherming voor UVA en UVB stralenVeel mensen vinden het niet prettig om zich in te smeren, zeker met een vettig gezicht van de zonnecrème en vieze handen na het aanbrengen. Om deze reden wordt er minder gesmeerd dan goed is om je huid te beschermen.

Nu is er een product op de markt waarbij je niet hoeft te smeren, waar je geen vettig gezicht van krijgt en waarbij je je handen na het aanbrengen niet hoeft te wassen. Ideaal voor de watersporter die zich wil beschermen tegen de zon zonder veel moeite. Kijk voor meer informatie over Sunday Brush op deze website: www.sundaybrush.com en ontdek het voordeel voor jou!

Zoek je nog een boot om tijdens de nazomer van te genieten? Neem dan een kijkje op Botentekoop.nl en wie weet vind je wel je droomboot!