Koordje

Beschonken, zonder vaarbewijs in een snelle boot. Kan het slechter? Ja dus. Zonder veiligheid aan je pols overboord slaan met alle gevolgen van dien. Het overkwam een 58-jarige man uit Nunspeet nadat hij op het Veluwemeer van zijn boot was geraakt en het schip onbemand rondjes voer. De man, die geen vaarbewijs had, bleek ook onder invloed van alcohol. Hij blies vier keer de maximum toegestane hoeveelheid.

Er kwam bij het Operationeel Centrum van de politie een melding binnen over een boot op het water, waar niemand meer in zat. De politie rukte meteen uit met een boot, en ook andere hulpdiensten gingen het water op. De KNRM vond even later een boot die rondjes voer, zonder dat er iemand in zat. De opvarende bleek door iemand anders te zijn gered en naar wal te zijn gebracht.

Het dodemanskoord in de boot zat niet goed bevestigd, daardoor bleef de boot varen toen de schipper over boord raakte. De boot is voor onderzoek in beslag genomen.

www.veluweland.nl

Kies uit ruim aanbod

Ben je op zoek naar een nieuwe boot? Of je nu op zoek bent naar een sloep, een motorjacht of een speedboot: in ons ruime aanbod vind je vast wat je zoekt. Bekijk hier het aanbod